• KWS_mann_bei_pruefung_mais.jpg
    Üzleti területek

KWS üzleti területek

A KWS csoport operatív üzletágát a kukorica, a cukorrépa és a gabonafélék három termékszegmensében vezetik.

Az üzleti egységeket kutatás és fejlesztés, valamint adminisztratív funkciók támogatják. Az integrált szerkezet miatt az egyes szegmensek szorosan összefüggenek egymással.

Az üzleti egységek vállalkozói függetlensége biztosítja, hogy a KWS csoport rugalmasabban alkalmazkodhasson a különböző feltételekhez, és gyorsan bevezethesse a versenyelőnyöket.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az egyes szegmensekben a megfelelő piacokra, ügyfelekre és termékekre összpontosítsunk, és ugyanakkor szinergiákat teremtsünk a kutatás és a nemesítés területén.

Amit csinálunk:

Értékláncunk kiterjed a fajtafejlesztéstől a szóban forgó fajták szaporításáig és termeléséig, a forgalmazásig és a termelőknek történő elosztásig az egész világon.

A cukorrépa, a kukorica és a gabona szegmensei a KWS csoport pillérei.

  • A cukorrépa üzletág a cukorrépa, takarmány és energiarépa termékcsoportokból áll.
  • A kukorica szegmens magában foglalja a kukoricát, a repcét, a napraforgót, a cirokot, a kölest és a szántóföldi növényeket.
  • A gabonafélék szegmensébe tartoznak a búza, rozs, hibrid rozs, téli árpa, tavaszi árpa, olaj- és szántóföldi növények, valamint a biovetőmag.

  • Munkatársak a KWS-nél

    A gazdálkodók sikere volt, mint mindig is, a prioritásunk. Sikerük a mi sikerünk. Tevékenységeink középpontjában áll.

    Rüdiger Strohm, A globális stratégiáért felelős vezető
    kws_ruediger_strohm.jpeg

Magok a fejlesztéstől a nemesítésig és a terjesztésig

Nemesítési munkánk célja az, hogy minden mezőgazdasági termelőnek – legyen szó akár hagyományos, akár ökológiai gazdálkodásról – kínáljon fajtákat és igényeikhez igazított megoldásokat. Ez a hatékony, produktív és fenntartható mezőgazdaság alapja.

A vetőmag szaporítása megfelelő éghajlati körülmények között ugyanolyan fontos, mint a legmagasabb minőségi előírásokkal és logisztikával végzett műszaki előkészítés, amely biztosítja a csorbítatlan és pontos szállítást.

Az értékesítés és növekedés tervezése
A termelés az értékesítés és a szaporítás tervezésével kezdődik. Az eljárás során becsüljük meg az egyes fajtáknak a piacon lévő növekedési potenciálját a termelési igények meghatározása érdekében. A tervezés három évvel azelőtt kezdődik, mielőtt a vetőmagot eladják a gazdáknak – a növényeknek időre van szükségük a növekedéshez.

Szaporítás és szántóföldi termelés
A kiváló vetőmagminőség biztosítása érdekében fontos a magas és a kultúrára jellemző követelmények betartása. Ide tartoznak például a különféle növényfajták szaporító területei közötti távolság szabályozása. Az ilyen minimumtávolságok célja annak megakadályozása, hogy a fajták nemkívánatos tulajdonságai bejuthassanak más állományok pollenjein keresztül. A terepen töltött idő alatt a szakemberek figyelemmel kísérik az állományokat. A szaporítás befejeződik a betakarítással.

Érés és megtermékenyítés
A virágzás a nemesítés központi eleme. Itt kezdődik a keresztezési eljárás. A virágzásnál beporzást kell végezni vetőmagok vagy gyümölcsök előállításához. Beporzás nélkül nem lehet megtermékenyítés és vetőmagok sem. A beporzás elengedhetetlen a vetőmagelőállításhoz.

Előállítás
Az alapanyagot a betakarítás után dolgozzák fel. Megtisztítják, finoman szárítják és méretük szerint osztályozzák (kalibrálják). Az összes eljárást úgy tervezték, hogy a magokat gyengéden kezeljék, oly módon, hogy a palánták védettek maradjanak, és biztosított legyen az optimális csírázás.

A műszaki folyamatok a különböző növények vetőmagjának jellegén és méretén alapulnak. A kukoricát csőként takarítják be, és csak a szárítást követően távolítják el a csőről. A természettől fogva szabálytalan alakú cukorrépa-vetőmagot viszont még a kerek „pirula” létrehozása előtt bevonattal kell ellátni és tablettázni kell, ami lehetővé teszi a szemenkénti vetést.

Minőségellenőrzés
A szaporítási eljárás során az egyes tételeket újra és újra megvizsgálják. Ellenőrzik azt, hogy a vetőmag valóban rendelkezik-e minden olyan minőségi jellemzővel és tulajdonsággal, mint például a betegségekkel szembeni ellenállóképesség vagy a minőséget meghatározó összetevők. A csírázást és a vetőmag hajtóerejét szintén meghatározzák. Csak akkor szabad forgalomba bocsátani, csomagolni és szállítani, ha a vetőmagot tüzetesen megvizsgálták, és minden ellenőrzésen átment. Ily módon garantálható, hogy a gazdák a legjobb minőségű vetőmagot kapják.

Csomagolás és tanúsítás
A vetőmagelőállítást főként maguk a nemesítők szervezik. A termény típusától függően azonban ez történhet több mezőgazdasági partnerrel és feldolgozóüzemmel együttműködésben. Számos hivatalos és minőségi ellenőrzés után a vetőmag készen áll az eladásra. Például a csomagolás és a tanúsítás Németországban hatósági ellenőrzés alatt zajlik. Ez biztosítja, hogy csak a jó csírázású és fajtatisztaságú, minősített vetőmag érkezzen a piacra.

Az Ön kapcsolattartója

Nagy Csaba
Nagy Csaba
Marketing
Küldjön e-mailt
KAPCSOLATBA LÉPNI